Читај ми

ОКРУГЛИ СТО ПОВОДОМ 44. ДРЖАВНОГ РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић присуствовао је свечаном отварању 44. Државног такмичења из математике и учествовао у раду округлог стола под називом ПИСА тестови - за и против у ОШ ”Прва војвођанска бригада". Округли сто је пратећа манифестација 44. републичког такмичења за ученике основних школа коју организују Клуб математичара "Питагора", који ради на Департману за математику и информатику и Друштво математичара Републике Србије.

- Велико ми је задовољство да вас у име Града Новог Сада и у своје лично име поздравим на овако лепом дешавању као сто је републичко такмичење из математике. Нама је част да смо домаћини најуспешнијим математичарима у Републици Србији. Желимо да се добро осећате у нашој школи како би се ваше добро расположење одразило на резултате такмичења. Као што и сами знате, и сам пласман на Државно такмичење представља огроман успех, тако да сте, што се нас тиче, сви ви победници. - рекао је Ђукић и пожелео срећу свим такмичарима.

На округлом столу су домаћи и страни експерти говорили о искуствима ПИСА тестирања, организацији наставе математике за ученике до 15-те године старости, утицају Друштва математичара Србије, као и о организацији припрема ученика и наставника, а у чијем су раду учествовали и професори чији се ученици такмиче.

Нови Сад, 8. мај 2011. године