Čitaj mi

OKRUGLI STO POVODOM 44. DRŽAVNOG REPUBLIČKOG TAKMIČENJA IZ MATEMATIKE

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić prisustvovao je svečanom otvaranju 44. Državnog takmičenja iz matematike i učestvovao u radu okruglog stola pod nazivom PISA testovi - za i protiv u OŠ ”Prva vojvođanska brigada". Okrugli sto je prateća manifestacija 44. republičkog takmičenja za učenike osnovnih škola koju organizuju Klub matematičara "Pitagora", koji radi na Departmanu za matematiku i informatiku i Društvo matematičara Republike Srbije.

- Veliko mi je zadovoljstvo da vas u ime Grada Novog Sada i u svoje lično ime pozdravim na ovako lepom dešavanju kao sto je republičko takmičenje iz matematike. Nama je čast da smo domaćini najuspešnijim matematičarima u Republici Srbiji. Želimo da se dobro osećate u našoj školi kako bi se vaše dobro raspoloženje odrazilo na rezultate takmičenja. Kao što i sami znate, i sam plasman na Državno takmičenje predstavlja ogroman uspeh, tako da ste, što se nas tiče, svi vi pobednici. - rekao je Đukić i poželeo sreću svim takmičarima.

Na okruglom stolu su domaći i strani eksperti govorili o iskustvima PISA testiranja, organizaciji nastave matematike za učenike do 15-te godine starosti, uticaju Društva matematičara Srbije, kao i o organizaciji priprema učenika i nastavnika, a u čijem su radu učestvovali i profesori čiji se učenici takmiče.

Novi Sad, 8. maj 2011. godine