Читај ми

„ОТВОРЕНА ВРАТА ДОМА ЗДРАВЉА“ У ЈУГОВИЋЕВУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је акцији „Отворена врата Дома здравља“ која је била одржана у Основној школи „Светозар Марковић Тоза“ у насељу Југовићево.

- Драго ми је да је Дом здравља овога пута на заједничком задатку са МЗ Југовићево, Саветом за особе са посебним потребама и Институтом за кардиоваскуларне болести Војводине. Акценат је, дакле стављен на преглед особа са инвалидитетом, а како је данас Светски дан борбе против срчане инсуфицијенције, посебна пажња је посвећена едукацији грађана на пољу превенције срчаних обољења. Ова акција, у којој је своје здравствено стање до сада проверило око 20 000 грађана, наставља свој континуитет и привлачи све већу пажњу Новосађана, што је за сваку похвалу – рекао је проф. др Александар Кираљ.

Грађани Новог Сада су по 57. пут били у прилици да од 9 до 13 часова бесплатно провере ниво шећера, холестерола и триглицерида у крви, да измере крвни притисак, ураде ЕКГ мониторинг, прегледају младеже, провере густину костију и посаветују се са медицинским радницима.

Нови Сад, 7. мај 2011. године