Čitaj mi

„OTVORENA VRATA DOMA ZDRAVLJA“ U JUGOVIĆEVU

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj prisustvovao je akciji „Otvorena vrata Doma zdravlja“ koja je bila održana u Osnovnoj školi „Svetozar Marković Toza“ u naselju Jugovićevo.

- Drago mi je da je Dom zdravlja ovoga puta na zajedničkom zadatku sa MZ Jugovićevo, Savetom za osobe sa posebnim potrebama i Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Akcenat je, dakle stavljen na pregled osoba sa invaliditetom, a kako je danas Svetski dan borbe protiv srčane insuficijencije, posebna pažnja je posvećena edukaciji građana na polju prevencije srčanih oboljenja. Ova akcija, u kojoj je svoje zdravstveno stanje do sada proverilo oko 20 000 građana, nastavlja svoj kontinuitet i privlači sve veću pažnju Novosađana, što je za svaku pohvalu – rekao je prof. dr Aleksandar Kiralj.

Građani Novog Sada su po 57. put bili u prilici da od 9 do 13 časova besplatno provere nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi, da izmere krvni pritisak, urade EKG monitoring, pregledaju mladeže, provere gustinu kostiju i posavetuju se sa medicinskim radnicima.

Novi Sad, 7. maj 2011. godine