Читај ми

ИЗГРАДЊА СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У ВЕТЕРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је почетак радова на асфалтирању кошаркашкoг и рукометног терена, као и терена планираног за изградњу дечијег игралишта у Ветернику. Реч је о површини 1500м², а вредност инвестиције је око 1.150.000,00 динара.

- Договорили смо се да ћемо овде урадити терене за кошарку, мали фудбал, односно рукомет, а план је да одмах поред изградимо и терен за боћање јер стновници Ветреника су изразили жељу за таквим садржајима. Након асфалтирања и фарбања треба да обезбедимо реквизите, и очекујем да ће то бити завршено до краја овог месеца, а у другој фази намера нам је да и оградимо терене – рекао је градоначелник Павличић.

Он је такође нагласио да је у том насељу 38 километара улица насуто туцаником, да је сређен плато испред цркве и најавио радове у улици која повезује Адице и Ветерник током маја. Према речима градоначелника план Града је да се на углу Новосадског пута и улице Краља Петра изгради кружна раскрсница, а тренутно се ради на експропријацији куће која је у власништву ЈП Железнице Србије.

- Ове године изградићемо и канализацију на три локације у Ветернику, и мислим да у ово насеље никада није било више улагања - закључио је градоначелник Павличић. Почетку радова на изградњи спортских терена присуствовали су и јуниори локалног кошаркашког клуба, који до сада нису имали адекватан терен за тренинг.

 

Нови Сад, 6. мај 2011. године