Čitaj mi

IZGRADNJA SPORTSKIH TERENA U VETERNIKU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je početak radova na asfaltiranju košarkaškog i rukometnog terena, kao i terena planiranog za izgradnju dečijeg igrališta u Veterniku. Reč je o površini 1500m², a vrednost investicije je oko 1.150.000,00 dinara.

- Dogovorili smo se da ćemo ovde uraditi terene za košarku, mali fudbal, odnosno rukomet, a plan je da odmah pored izgradimo i teren za boćanje jer stnovnici Vetrenika su izrazili želju za takvim sadržajima. Nakon asfaltiranja i farbanja treba da obezbedimo rekvizite, i očekujem da će to biti završeno do kraja ovog meseca, a u drugoj fazi namera nam je da i ogradimo terene – rekao je gradonačelnik Pavličić.

On je takođe naglasio da je u tom naselju 38 kilometara ulica nasuto tucanikom, da je sređen plato ispred crkve i najavio radove u ulici koja povezuje Adice i Veternik tokom maja. Prema rečima gradonačelnika plan Grada je da se na uglu Novosadskog puta i ulice Kralja Petra izgradi kružna raskrsnica, a trenutno se radi na eksproprijaciji kuće koja je u vlasništvu JP Železnice Srbije.

- Ove godine izgradićemo i kanalizaciju na tri lokacije u Veterniku, i mislim da u ovo naselje nikada nije bilo više ulaganja - zaključio je gradonačelnik Pavličić. Početku radova na izgradnji sportskih terena prisustvovali su i juniori lokalnog košarkaškog kluba, koji do sada nisu imali adekvatan teren za trening.

 

Novi Sad, 6. maj 2011. godine