Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО МАЛУ НОВОСАДСКУ МУЗИЧКУ СЦЕНУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић отвориo je Малу новосадску музичку сцену, манифестацију у оквиру које ће у наредних шест месеци бити одржани концерти класичне, џез и светске музике у салелтли у Дунавском парку, сваког четвртка, петка, суботе и недеље, а организатор је UG ART ON WHEELS.

- Нови Сад свакодневно показује да је град културе, уметности и музике, да је фестивалски град богат разноврсним садржајима који оплемењују свакодневни живот. У намери да и овог пролећа сви заједно уживамо у лепоти нашег Новог Сада, поново смо покренули акцију Велико пролећно спремање, и позивам вас да сви заједно допринесемо да средина у којој живимо буде чистија и здравија.

Као и прошле године Велико пролећно спремање неће обухватити само озелењавање и чишћење града већ ћемо, управо овакве, културне и уметничке програме ставити у службу промоције позитивних вредности и здравог живота у најширем смислу. У жељи да наредних месеци и Мала новосадска музичка сцена послужи том циљу проглашавам је отвореном – рекао је градоначелник Павличић.

Први наступ на Малој новосадској музичкој сцени у Дунавском парку имао је гудачки оркестар 'Бајићеви мали гудачи', а публика је, између осталог, могла да чује извођење дела Чајковског и Качинија. Петак 6. мај резервисан је за концерт Александар Дујин Оркестра, док ће предстојећег викенда своје музичко умеће приказати Majamisty Trio и Ossa Quartet.

Нови Сад, 5. мај 2011. године