Čitaj mi

GRADONAČELNIK OTVORIO MALU NOVOSADSKU MUZIČKU SCENU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić otvorio je Malu novosadsku muzičku scenu, manifestaciju u okviru koje će u narednih šest meseci biti održani koncerti klasične, džez i svetske muzike u saleltli u Dunavskom parku, svakog četvrtka, petka, subote i nedelje, a organizator je UG ART ON WHEELS.

- Novi Sad svakodnevno pokazuje da je grad kulture, umetnosti i muzike, da je festivalski grad bogat raznovrsnim sadržajima koji oplemenjuju svakodnevni život. U nameri da i ovog proleća svi zajedno uživamo u lepoti našeg Novog Sada, ponovo smo pokrenuli akciju Veliko prolećno spremanje, i pozivam vas da svi zajedno doprinesemo da sredina u kojoj živimo bude čistija i zdravija.

Kao i prošle godine Veliko prolećno spremanje neće obuhvatiti samo ozelenjavanje i čišćenje grada već ćemo, upravo ovakve, kulturne i umetničke programe staviti u službu promocije pozitivnih vrednosti i zdravog života u najširem smislu. U želji da narednih meseci i Mala novosadska muzička scena posluži tom cilju proglašavam je otvorenom – rekao je gradonačelnik Pavličić.

Prvi nastup na Maloj novosadskoj muzičkoj sceni u Dunavskom parku imao je gudački orkestar 'Bajićevi mali gudači', a publika je, između ostalog, mogla da čuje izvođenje dela Čajkovskog i Kačinija. Petak 6. maj rezervisan je za koncert Aleksandar Dujin Orkestra, dok će predstojećeg vikenda svoje muzičko umeće prikazati Majamisty Trio i Ossa Quartet.

Novi Sad, 5. maj 2011. godine