Читај ми

ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ ЦЕНТРА НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствоваo je постављању 26 нових великих жардињера на Тргу слободе и у улици Краља Александра, које ће красити стабла декоративног глога. Реч је о наставку радова на хортикултурном уређењу центра града у оквиру којих су до сада постављене 24 велике порцеланске жардињере, високог квалитета, са кугластим четинарима на Тргу слободе где су и посађена стабла багрема, а завршено је и хортикултурно уређење улице Илије Огњановића, такси станице у улици Модене и Трифковићевог трга.

- Град се труди да на све могуће начине допринесе зеленилу у Новом Саду, чак и на местима где не може да се сади. Гледаћемо да на бетонским површинама постављамо жардињере, јер се таква пракса примењује и у другим европским градовима, а можемо се похвалити да сада има више зеленила него што га је било пре три четири године, јер нам је то и заједнички циљ којем свакодневно тежимо – рекао је градоначелник Павличић.

- Овим симболично завршавамо реконструкцију зеленила центра града, а до краја године планирамо да реализујемо још овако лепих пројеката – рекла је Наташа Рашета и додала да је у плану постављање кровног и вертикалног зеленила, што би Нови Сад одредило као први и једини град у Србији са таквом врстом хортикултуралног уређења.

Нови Сад, 5. мај 2011. године