Čitaj mi

OZELENJAVANJE CENTRA NOVOG SADA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je postavljanju 26 novih velikih žardinjera na Trgu slobode i u ulici Kralja Aleksandra, koje će krasiti stabla dekorativnog gloga. Reč je o nastavku radova na hortikulturnom uređenju centra grada u okviru kojih su do sada postavljene 24 velike porcelanske žardinjere, visokog kvaliteta, sa kuglastim četinarima na Trgu slobode gde su i posađena stabla bagrema, a završeno je i hortikulturno uređenje ulice Ilije Ognjanovića, taksi stanice u ulici Modene i Trifkovićevog trga.

- Grad se trudi da na sve moguće načine doprinese zelenilu u Novom Sadu, čak i na mestima gde ne može da se sadi. Gledaćemo da na betonskim površinama postavljamo žardinjere, jer se takva praksa primenjuje i u drugim evropskim gradovima, a možemo se pohvaliti da sada ima više zelenila nego što ga je bilo pre tri četiri godine, jer nam je to i zajednički cilj kojem svakodnevno težimo – rekao je gradonačelnik Pavličić.

- Ovim simbolično završavamo rekonstrukciju zelenila centra grada, a do kraja godine planiramo da realizujemo još ovako lepih projekata – rekla je Nataša Rašeta i dodala da je u planu postavljanje krovnog i vertikalnog zelenila, što bi Novi Sad odredilo kao prvi i jedini grad u Srbiji sa takvom vrstom hortikulturalnog uređenja.

Novi Sad, 5. maj 2011. godine