Читај ми

ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН НА ФРУШКОЈ ГОРИ 7. И 8. МАЈА

Планинарски маратон на Фрушкој гори биће одржан 34. пут 7. и 8. маја, а старт је у суботу 7. маја у 9.00 часова на Поповици, речено је на конференцији за новинаре у Градској кући. Том приликом градоначелник Новог Сада Игор Павличић оценио је да је маратон, који је из године у годину све посећенији, веома важан за Нови Сад.

- Ја сам 84. године прешао маратон од 88 километара, тада је то била ствар престижа, и ја се надам да се та времена враћају и да ће људи много више времена проводити уживајући у природи. Град је са задовољством прихватио да подржи одржавање планинарског маратона, а непосредно пред ову конференцију договорили смо са закупцима биоскопа Арена да основци и средњошколци који пређу једну од стаза маратона, уз књижицу маратона оверену од стране планинарског друштва, и ђачку књижицу могу да се јаве у биоскоп и добију бесплатне карате за једну од пројекција у понедељак, уторак, среду и четвртак, по избору Арена биоскопа – изјавио је градоначелник Павличић напомињући да и тим гестом град жели да подстакне младе да више учествују у активностима важним за здрав живот.

Миливој Настасић у име Планинарског друштва 'Железничар' захвалио се Граду на подршци због које ће се, како је рекао, маратон одржати упркос тешким економским условима и нагласио да су сви садржаји, ручак, вечера, чај, пријавни лист, контролна књижица и дипломе, на маратону бесплатни за све учеснике.

- Ове године има 17 маркираних стаза маратона, а међу пет стаза које се први пут отврају су мини приправнички маратон у дужини од 10,528 км и ултра плус маратон од 111,151 км. Позивамо суграђане да се у што већем броју придруже шетњи у природи, да провере своје психофизичке способности, уз напомену да деца испод 18 година не би требало да долазе на маратон без пратње. Свима саветујемо да крену раније и скрећемо пажњу да ће пут према Поповици бити затворен у суботу 7. маја од 6. 30 часова до 10.30 сати, осим за возила ЈГСП која полазе са железничке станице – истакао је Настасић.

Нови Сад, 5. мај 2011. године