Čitaj mi

PLANINARSKI MARATON NA FRUŠKOJ GORI 7. I 8. MAJA

Planinarski maraton na Fruškoj gori biće održan 34. put 7. i 8. maja, a start je u subotu 7. maja u 9.00 časova na Popovici, rečeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj kući. Tom prilikom gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić ocenio je da je maraton, koji je iz godine u godinu sve posećeniji, veoma važan za Novi Sad.

- Ja sam 84. godine prešao maraton od 88 kilometara, tada je to bila stvar prestiža, i ja se nadam da se ta vremena vraćaju i da će ljudi mnogo više vremena provoditi uživajući u prirodi. Grad je sa zadovoljstvom prihvatio da podrži održavanje planinarskog maratona, a neposredno pred ovu konferenciju dogovorili smo sa zakupcima bioskopa Arena da osnovci i srednjoškolci koji pređu jednu od staza maratona, uz knjižicu maratona overenu od strane planinarskog društva, i đačku knjižicu mogu da se jave u bioskop i dobiju besplatne karate za jednu od projekcija u ponedeljak, utorak, sredu i četvrtak, po izboru Arena bioskopa – izjavio je gradonačelnik Pavličić napominjući da i tim gestom grad želi da podstakne mlade da više učestvuju u aktivnostima važnim za zdrav život.

Milivoj Nastasić u ime Planinarskog društva 'Železničar' zahvalio se Gradu na podršci zbog koje će se, kako je rekao, maraton održati uprkos teškim ekonomskim uslovima i naglasio da su svi sadržaji, ručak, večera, čaj, prijavni list, kontrolna knjižica i diplome, na maratonu besplatni za sve učesnike.

- Ove godine ima 17 markiranih staza maratona, a među pet staza koje se prvi put otvraju su mini pripravnički maraton u dužini od 10,528 km i ultra plus maraton od 111,151 km. Pozivamo sugrađane da se u što većem broju pridruže šetnji u prirodi, da provere svoje psihofizičke sposobnosti, uz napomenu da deca ispod 18 godina ne bi trebalo da dolaze na maraton bez pratnje. Svima savetujemo da krenu ranije i skrećemo pažnju da će put prema Popovici biti zatvoren u subotu 7. maja od 6. 30 časova do 10.30 sati, osim za vozila JGSP koja polaze sa železničke stanice – istakao je Nastasić.

Novi Sad, 5. maj 2011. godine