Читај ми

У НОВОМ САДУ ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ ЗАКОНА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић заједно са представницима Министарства просвете и науке Републике Србије присуствовао је јавној расправи у вези са Нацртом закона о образовању одраслих које је била организована у Техничкој школи „Милева Марић Анштајн“. Представљање текста Нацрта закона и дискусија о Нацрту закона о образовању одраслих до сада је одржана у Нишу и у Крагујевцу, а 9. маја биће уприличена и у Београду, након чега одлази у скупштинску процедуру.

- Акредитовањем и стандардизацијом образовања за одрасле у нашој земљи приближавамо се земљама развијене Европе и пружамо шансу људима да квалитетном едукацијом долазе до сертификата који заиста могу да употребе за евентуално запослење. Ово је добар, квалитетан и неопходан законски пројекат који уводи ред у једну област у којој дуго није било реда. Неопходно је применити функционално знање, односно валоризовати стечено образовање и на тај начин доћи до одговарајућег радног места – рекао је Милан Ђукић и додао да ће тај закон створити оквир за развој образовања одраслих као важног дела система целоживотног учења.

На сајту Министарства просвете и науке www.mpn.gov.rs постављен је Нацрт закона о образовању одраслих, а заинтересовани своје коментаре могу послати за једну или више области.

Нови Сад, 5. мај 2011. године