Čitaj mi

U NOVOM SADU ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić zajedno sa predstavnicima Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije prisustvovao je javnoj raspravi u vezi sa Nacrtom zakona o obrazovanju odraslih koje je bila organizovana u Tehničkoj školi „Mileva Marić Anštajn“. Predstavljanje teksta Nacrta zakona i diskusija o Nacrtu zakona o obrazovanju odraslih do sada je održana u Nišu i u Kragujevcu, a 9. maja biće upriličena i u Beogradu, nakon čega odlazi u skupštinsku proceduru.

- Akreditovanjem i standardizacijom obrazovanja za odrasle u našoj zemlji približavamo se zemljama razvijene Evrope i pružamo šansu ljudima da kvalitetnom edukacijom dolaze do sertifikata koji zaista mogu da upotrebe za eventualno zaposlenje. Ovo je dobar, kvalitetan i neophodan zakonski projekat koji uvodi red u jednu oblast u kojoj dugo nije bilo reda. Neophodno je primeniti funkcionalno znanje, odnosno valorizovati stečeno obrazovanje i na taj način doći do odgovarajućeg radnog mesta – rekao je Milan Đukić i dodao da će taj zakon stvoriti okvir za razvoj obrazovanja odraslih kao važnog dela sistema celoživotnog učenja.

Na sajtu Ministarstva prosvete i nauke www.mpn.gov.rs postavljen je Nacrt zakona o obrazovanju odraslih, a zainteresovani svoje komentare mogu poslati za jednu ili više oblasti.

Novi Sad, 5. maj 2011. godine