Читај ми

БОЉИ СТАМБЕНИ УСЛОВИ ЗА ШЕСТОЧЛАНУ ПОРОДИЦУ МАРИНКОВИЋ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и председница Извршног одбора Развојне банке Војводине Биљана Јовановић посетили су породицу Маринковић, којој је Град дао стан на коришћење на неодређено време, након што је градоначелник покренуо иницјативу за помоћ Маринковићима у решавању стамбеног питања. Иницијатива је покренута јер су Радомир и Ана, који су добили тројке природним путем, заједно са петогодишњом ћерком и Радомировим родитељима живели у стану од само око 50 квадрата.

- Мени је јако драго што, су радови на адаптацији и опремању стана завршени и што Маринковићи сада живе у пристојним условима, и надам се да ће моћи нормално да функционишу. Трудимо се да помогнемо свим породицама са више деце и ових дана треба да почне програм бесплатног викенда у одмаралиштима у Вршцу, на Андревљу и Палићу за породице са троје и више деце. Осмислили смо драгачије функционисање Стамбено кредитног пронаталитетниог фонда, тако да ће сада Град плаћати камату, и надам се да ће то право породице лакше моћи да остваре. Позивам младе људе да буду храбри и да се одлуче да имају више деце јер лепше је, а и лакше живети у бројнијим породицама – рекао је градоначелник Павличић и захвалио се Развојној банци Војодине што се одазвала позиву Града и помогла да се стан комплетно опреми.

Биљана Јовановић изјавила је да јој је посебно задовољство што је прво партнерство са Градом остварено с циљем да се помогне једној породици да лепше и срећније живи и додала да ће се и убудуће прикључити таквим акцијама Града.

Ана, мајка тројки Нине, Николе, Нестора и петогодишње Валентине рекла је да им је много удобније и комотније у новом стану и захвалила се градоначелнику и Развојној банци Војводине на подршци.

Нови Сад, 27. април 2011. године