Čitaj mi

BOLJI STAMBENI USLOVI ZA ŠESTOČLANU PORODICU MARINKOVIĆ

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i predsednica Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine Biljana Jovanović posetili su porodicu Marinković, kojoj je Grad dao stan na korišćenje na neodređeno vreme, nakon što je gradonačelnik pokrenuo inicjativu za pomoć Marinkovićima u rešavanju stambenog pitanja. Inicijativa je pokrenuta jer su Radomir i Ana, koji su dobili trojke prirodnim putem, zajedno sa petogodišnjom ćerkom i Radomirovim roditeljima živeli u stanu od samo oko 50 kvadrata.

- Meni je jako drago što, su radovi na adaptaciji i opremanju stana završeni i što Marinkovići sada žive u pristojnim uslovima, i nadam se da će moći normalno da funkcionišu. Trudimo se da pomognemo svim porodicama sa više dece i ovih dana treba da počne program besplatnog vikenda u odmaralištima u Vršcu, na Andrevlju i Paliću za porodice sa troje i više dece. Osmislili smo dragačije funkcionisanje Stambeno kreditnog pronatalitetniog fonda, tako da će sada Grad plaćati kamatu, i nadam se da će to pravo porodice lakše moći da ostvare. Pozivam mlade ljude da budu hrabri i da se odluče da imaju više dece jer lepše je, a i lakše živeti u brojnijim porodicama – rekao je gradonačelnik Pavličić i zahvalio se Razvojnoj banci Vojodine što se odazvala pozivu Grada i pomogla da se stan kompletno opremi.

Biljana Jovanović izjavila je da joj je posebno zadovoljstvo što je prvo partnerstvo sa Gradom ostvareno s ciljem da se pomogne jednoj porodici da lepše i srećnije živi i dodala da će se i ubuduće priključiti takvim akcijama Grada.

Ana, majka trojki Nine, Nikole, Nestora i petogodišnje Valentine rekla je da im je mnogo udobnije i komotnije u novom stanu i zahvalila se gradonačelniku i Razvojnoj banci Vojvodine na podršci.

Novi Sad, 27. april 2011. godine