Читај ми

Свечаност поводом 30 година од одржавања 36. Првенства света у стоном тенису 'СПЕНС 81'

Поводом тридесетогодишњице одржавања 36. Првенства света у стоном тенису 'СПЕНС 81', у Градској кући одржан је свечани пријем за спортске раднике који су учествовали у организацији тог значајног такмичења.
Присутне је поздравио председник Скупштине Града Новог Сада Александар Јовановић који је рекао да је СПЕНС данас један од најпрепознатљивијих симбола Града и захвалио се волонтерима који су те 1981. године допринели да се на једном месту окупе врхунски спортисти, новинари и навијачи чиме је Нови Сад тада уцртан на мапу светских спортских догађања.

Захваљујући се на свечаном пријему, представници организације стонотениског првенства нагласили су да је пуно труда и рада уложено да СПЕНС под своје окриље прими рекордан број женских и мушких екипа али и навијача, и додао да је то био почетак развоја спортског и пословног центра који је и данас дика и понос нашег града.

На 36. Првенству света у стоном тенису учествовало је 550 такмичара из 90 земаља, а заједно са тренерима и пратиоцима, то такмичење је окупило преко 1000 учесника, као и 500 новинара из целог света. У организацији манифестације учествовало је преко 500 људи искључиво волонтера, спортских радника Новог Сада, а то такмичење и изградња објекта, који је касније понео назив СПЕНС, много су допринели афирмацији Новог Сада у свету и имали пресудан значај за развој спорта и постизање врхунских спортских резултата.

 

Нови Сад, 20. април 2011. године