Čitaj mi

Svečanost povodom 30 godina od održavanja 36. Prvenstva sveta u stonom tenisu 'SPENS 81'

Povodom tridesetogodišnjice održavanja 36. Prvenstva sveta u stonom tenisu 'SPENS 81', u Gradskoj kući održan je svečani prijem za sportske radnike koji su učestvovali u organizaciji tog značajnog takmičenja.
Prisutne je pozdravio predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović koji je rekao da je SPENS danas jedan od najprepoznatljivijih simbola Grada i zahvalio se volonterima koji su te 1981. godine doprineli da se na jednom mestu okupe vrhunski sportisti, novinari i navijači čime je Novi Sad tada ucrtan na mapu svetskih sportskih događanja.

Zahvaljujući se na svečanom prijemu, predstavnici organizacije stonoteniskog prvenstva naglasili su da je puno truda i rada uloženo da SPENS pod svoje okrilje primi rekordan broj ženskih i muških ekipa ali i navijača, i dodao da je to bio početak razvoja sportskog i poslovnog centra koji je i danas dika i ponos našeg grada.

Na 36. Prvenstvu sveta u stonom tenisu učestvovalo je 550 takmičara iz 90 zemalja, a zajedno sa trenerima i pratiocima, to takmičenje je okupilo preko 1000 učesnika, kao i 500 novinara iz celog sveta. U organizaciji manifestacije učestvovalo je preko 500 ljudi isključivo volontera, sportskih radnika Novog Sada, a to takmičenje i izgradnja objekta, koji je kasnije poneo naziv SPENS, mnogo su doprineli afirmaciji Novog Sada u svetu i imali presudan značaj za razvoj sporta i postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

 

Novi Sad, 20. april 2011. godine