Читај ми

НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ СА USAID-ом

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић састаo се са новом директорком Америчке агенције за међународни развој (USAID) Сузан Фриц. Том приликом она је изразила велико задовољство због посете Новом Саду и првог састанка с градоначелником Игором Павличићем.

- Разговарали смо о нашим успешним заједничким активностима у претходном периоду у оквиру различитих програма, али и о будућности, и веома се радујем наставку добре сарадње са установама и грађанима Новог Сада – рекла је Сузан Фриц.

Градоначелник Павличић истакао је да Град Нови Сад до 2008. године није конкурисао ни за један пројекат, и да је захваљујући сарадњи са USAID као и оснивању Канцеларије за локални економски развој Нови Сад направио капацитет за остваривање прекограничне сарадње.

- Оспособљени смо за писање свих пројеката, и данас смо разговарли о томе у којим областима ћемо наставити сарадњу са USAID . Без њихове подршке данас не бисмо могли да функционишемо овако, с обзиром на то да смо од буџета од 200 милиона евра у 2008. години дошли до буџета од 130 милиона евра изворних прихода. Помогли су нам у структуирању буџета и економским саветима тако да је инвестициони део остао исти, и ми од 40 до 50 милиона евра годишње инвестирамо у Град Нови Сад- закључио је градоначелник Павличић.

Нови Сад, 20. април 2011. године