Čitaj mi

NASTAVAK USPEŠNE SARADNJE SA USAID-om

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić sastao se sa novom direktorkom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Suzan Fric. Tom prilikom ona je izrazila veliko zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu i prvog sastanka s gradonačelnikom Igorom Pavličićem.

- Razgovarali smo o našim uspešnim zajedničkim aktivnostima u prethodnom periodu u okviru različitih programa, ali i o budućnosti, i veoma se radujem nastavku dobre saradnje sa ustanovama i građanima Novog Sada – rekla je Suzan Fric.

Gradonačelnik Pavličić istakao je da Grad Novi Sad do 2008. godine nije konkurisao ni za jedan projekat, i da je zahvaljujući saradnji sa USAID kao i osnivanju Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Novi Sad napravio kapacitet za ostvarivanje prekogranične saradnje.

- Osposobljeni smo za pisanje svih projekata, i danas smo razgovarli o tome u kojim oblastima ćemo nastaviti saradnju sa USAID . Bez njihove podrške danas ne bismo mogli da funkcionišemo ovako, s obzirom na to da smo od budžeta od 200 miliona evra u 2008. godini došli do budžeta od 130 miliona evra izvornih prihoda. Pomogli su nam u struktuiranju budžeta i ekonomskim savetima tako da je investicioni deo ostao isti, i mi od 40 do 50 miliona evra godišnje investiramo u Grad Novi Sad- zaključio je gradonačelnik Pavličić.

Novi Sad, 20. april 2011. godine