Читај ми

ИЗГРАДЊА КАНАЛИЗАЦИЈЕ У КОВИЉУ

Председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић, директор Фонда за капитална уагања АП Војводине Момчило Миловић и градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишли су радове на изградњи канализационе мреже у Ковиљу.

Том приликом председник Пајтић је нагласио да је у последње четири године покрајинска влада изградила канализацију, или је у току изградња, у 132 насељена места у Војводини, оценивши да је то предуслов за живот какав приличи у 21. веку, и да је подједнако значајно за развој пољоприврeде. Он је такође рекао да се у Ковиљу гради 33. километар канализационе мреже и да се завршетак радова очекује у јулу.

- Оно што смо обећали пре две године сада и реализујемо. Заједно с покрајином радимо на изградњи канализације у готово свим приградским насељима. Ове године Град ће издвојити више од милијарду динара за решавање највећег комуналног проблема у приградским насељима, а већ сада се изводе радови и у Руменци и Кисачу – рекао је градоначелник Павличић напомињући да је реч о веома великим инвестицијама с обзиром на то да само један дужни метар канализације кошта преко 10 000 динара.

По изградњи канализационе мреже у Ковиљу започеће и изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, које је неопходно да би се канализациона мрежа ставила у функцију.

Нови Сад, 18. април 2011. године