Čitaj mi

IZGRADNJA KANALIZACIJE U KOVILJU

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić, direktor Fonda za kapitalna uaganja AP Vojvodine Momčilo Milović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišli su radove na izgradnji kanalizacione mreže u Kovilju.

Tom prilikom predsednik Pajtić je naglasio da je u poslednje četiri godine pokrajinska vlada izgradila kanalizaciju, ili je u toku izgradnja, u 132 naseljena mesta u Vojvodini, ocenivši da je to preduslov za život kakav priliči u 21. veku, i da je podjednako značajno za razvoj poljoprivrede. On je takođe rekao da se u Kovilju gradi 33. kilometar kanalizacione mreže i da se završetak radova očekuje u julu.

- Ono što smo obećali pre dve godine sada i realizujemo. Zajedno s pokrajinom radimo na izgradnji kanalizacije u gotovo svim prigradskim naseljima. Ove godine Grad će izdvojiti više od milijardu dinara za rešavanje najvećeg komunalnog problema u prigradskim naseljima, a već sada se izvode radovi i u Rumenci i Kisaču – rekao je gradonačelnik Pavličić napominjući da je reč o veoma velikim investicijama s obzirom na to da samo jedan dužni metar kanalizacije košta preko 10 000 dinara.

Po izgradnji kanalizacione mreže u Kovilju započeće i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje je neophodno da bi se kanalizaciona mreža stavila u funkciju.

Novi Sad, 18. april 2011. godine