Читај ми

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ОСВЕТЉЕЊА СТАДИОНА КАРАЂОРЂЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић, члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић и директор ЈП Завод за изградњу града Борислав Новаковић обишли су радове на изградњи осветљења стадиона „Карађорђе“.

- Пре две године кренули смо с реконструкцијом стадиона. Прво смо средили део трибине, а онда смо трагали за најбољим техничким решењем за изградњу рефлектора. Било је више варијанти, драго ми је што смо изабрали решење које предвиђа да стубови расвете буду ван стадиона, јер ће нам то омогућити да наставимо са реконструкцијом и даљим уређивањем тог простора, а план је да у будућем периоду решимо и источну трибину - рекао је градоначелник Павличић, и додао да је управо због улагања у градски стадион важно да власништво над њим пређе на Град. Он је такође изразио задовољство што ће у мају на Крађорђу засијати рефлектори на радост навијача Војводине, свих грађана и корисника тог простора.

- Рефлектори су само део онога што нам предстоји ове године, пошто ћемо радити адаптацију осветљења у целом граду, а то је инвестиција вредна 677 милиона динара. Адаптација ће обухватити замену стубова, светиљки и сијалица у најугроженијим деловима Новог Сада – истакао је директор ЈП Завод за изградњу града Борислав Новаковић.

Тренутно се завршавају припремни радови који обухватају бушење бунара ради снижавања нивоа подземних вода, а у наредном периоду изливаће се темељи за постављање четири стуба са рефлекторима. Планирано је да радови на изградњи новог, модерног осветљења градског стадиона буду завршени током маја, након чега ће се створити услови за одржавање фудбалских утакмица и атлетских такмичења у вечерњим терминима.

Нови Сад, 4. април 2011. године