Čitaj mi

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI OSVETLJENJA STADIONA KARAĐORĐE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić i direktor JP Zavod za izgradnju grada Borislav Novaković obišli su radove na izgradnji osvetljenja stadiona „Karađorđe“.

- Pre dve godine krenuli smo s rekonstrukcijom stadiona. Prvo smo sredili deo tribine, a onda smo tragali za najboljim tehničkim rešenjem za izgradnju reflektora. Bilo je više varijanti, drago mi je što smo izabrali rešenje koje predviđa da stubovi rasvete budu van stadiona, jer će nam to omogućiti da nastavimo sa rekonstrukcijom i daljim uređivanjem tog prostora, a plan je da u budućem periodu rešimo i istočnu tribinu - rekao je gradonačelnik Pavličić, i dodao da je upravo zbog ulaganja u gradski stadion važno da vlasništvo nad njim pređe na Grad. On je takođe izrazio zadovoljstvo što će u maju na Krađorđu zasijati reflektori na radost navijača Vojvodine, svih građana i korisnika tog prostora.

- Reflektori su samo deo onoga što nam predstoji ove godine, pošto ćemo raditi adaptaciju osvetljenja u celom gradu, a to je investicija vredna 677 miliona dinara. Adaptacija će obuhvatiti zamenu stubova, svetiljki i sijalica u najugroženijim delovima Novog Sada – istakao je direktor JP Zavod za izgradnju grada Borislav Novaković.

Trenutno se završavaju pripremni radovi koji obuhvataju bušenje bunara radi snižavanja nivoa podzemnih voda, a u narednom periodu izlivaće se temelji za postavljanje četiri stuba sa reflektorima. Planirano je da radovi na izgradnji novog, modernog osvetljenja gradskog stadiona budu završeni tokom maja, nakon čega će se stvoriti uslovi za održavanje fudbalskih utakmica i atletskih takmičenja u večernjim terminima.

Novi Sad, 4. april 2011. godine