Читај ми

У НОВОМ САДУ ОТВОРЕНА ФАБРИКА ТРАКТОРА БЕЛАРУС

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић присуствовао је свечаном отварњу фабрике Беларус у Новом Саду. На церемонији отварања поред званичника Републике Белорусије и представника 'Минског Тракторског Завода' присутнима се обратио председник Владе АПВ др Бојан Пајтић који је оценио да одлука Владе Белорусије и руководства фабрике трактора из Минска да у Новом Саду производи пољопривредну механизацију представља подстрек развоју пољопривреде у нашој земљи.

- Ми ћемо финансијски подржати отварање сваког новог радног места кроз субвенције покрајинске Владе, јер је значај ове производње за нас вишеструк и изузетан. Овде имамо директно запошљавање и отварање 50 нових радних места, а реч је о највећој индустрији трактора у целом свету, који су најзаступљенији у структури пољопривредне механизације у Војводини. – рекао је Пајтић.

Заменик министра индустрије Републике Белорусије С. Г. Брониславович нагласио је да Беларус користи најсавременију светску технологију и извози свој производ у око сто земаља. Такође је изразио очекивање да отварање ове фабрике буде само почетак успешне сарадње и успостављања нових веза између две земље.

Нови Сад, 28. март 2011. године