Čitaj mi

U NOVOM SADU OTVORENA FABRIKA TRAKTORA BELARUS

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je svečanom otvarnju fabrike Belarus u Novom Sadu. Na ceremoniji otvaranja pored zvaničnika Republike Belorusije i predstavnika 'Minskog Traktorskog Zavoda' prisutnima se obratio predsednik Vlade APV dr Bojan Pajtić koji je ocenio da odluka Vlade Belorusije i rukovodstva fabrike traktora iz Minska da u Novom Sadu proizvodi poljoprivrednu mehanizaciju predstavlja podstrek razvoju poljoprivrede u našoj zemlji.

- Mi ćemo finansijski podržati otvaranje svakog novog radnog mesta kroz subvencije pokrajinske Vlade, jer je značaj ove proizvodnje za nas višestruk i izuzetan. Ovde imamo direktno zapošljavanje i otvaranje 50 novih radnih mesta, a reč je o najvećoj industriji traktora u celom svetu, koji su najzastupljeniji u strukturi poljoprivredne mehanizacije u Vojvodini. – rekao je Pajtić.

Zamenik ministra industrije Republike Belorusije S. G. Bronislavovič naglasio je da Belarus koristi najsavremeniju svetsku tehnologiju i izvozi svoj proizvod u oko sto zemalja. Takođe je izrazio očekivanje da otvaranje ove fabrike bude samo početak uspešne saradnje i uspostavljanja novih veza između dve zemlje.

Novi Sad, 28. mart 2011. godine