Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНИ ПРОЈЕКТИ „МАЛИ КОРАК ЗА ТЕБЕ, ВЕЛИКИ ЗА ТВОЈ ЖИВОТ“ И „CAFFE САВЕТОВАЛИШТЕ“

У Студентском дому Ц организована је промоција пројекта „Мали корак за тебе, велики за твој живот“ и пројекта „Caffe саветовалиште“ који се у 2011. години спроводе под покровитељством Града Новог Сада. Фармацеутска студентска асоцијација Новог Сада покренула је пројекат „Мали корак за тебе, велики за твој живот“ који се односи на промоцију здравих стилова живота младих без употребе психоактивних супстанци и волонтерства у превенцији зависности. Други пројекат, који је Завод за здравствену заштиту студента Нови Сад у сарадњи са Студентским центром спровео током 2010. године односи се на покретање вршњачких саветовалишта за унапређење здравља студената у студентским домовима Универзитета у Новом Саду под називом „Caffe саветовалиште“

- Задовољство ми је што се пројекат „Caffe саветовалиште“ наставља и у 2011. години и што ће студенти имати прилику да се са вршњацима посаветују о темама значајним за њихов узраст. Надам се да ће се наставити успешна сарадња свих организација са Градском управом, јер су се акције које произилазе из заједничке сарадње показале као веома корисне. Одлично је да млади радо прихватају овај начин комуникације у заједничкој борби против коришћења психоактивних супстанци, као и савете за здрав начин живота. - рекао је проф. др Кираљ и додао да је ангажованост младих волонтера за сваку похвалу, јер се студентска популација пре одлучује за комуникацију са едукованим вршњацима, него са старијом популацијом.

У оквиру Програма превенције зависности од психоактивних супстанци Градска управа за здравство издвојила је укупно 114.000 динара за пројекат пројекта „Мали корак за тебе, велики за твој живот“, док је у оквиру промотивно-превентивних програма јавно-здравствене заштите за пројекат „Caffe savetovalište“ издвојено 150 000 динара.

Нови Сад, 21. март 2011. године