Čitaj mi

PREDSTAVLJENI PROJEKTI „MALI KORAK ZA TEBE, VELIKI ZA TVOJ ŽIVOT“ I „CAFFE SAVETOVALIŠTE“

U Studentskom domu C organizovana je promocija projekta „Mali korak za tebe, veliki za tvoj život“ i projekta „Caffe savetovalište“ koji se u 2011. godini sprovode pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada. Farmaceutska studentska asocijacija Novog Sada pokrenula je projekat „Mali korak za tebe, veliki za tvoj život“ koji se odnosi na promociju zdravih stilova života mladih bez upotrebe psihoaktivnih supstanci i volonterstva u prevenciji zavisnosti. Drugi projekat, koji je Zavod za zdravstvenu zaštitu studenta Novi Sad u saradnji sa Studentskim centrom sproveo tokom 2010. godine odnosi se na pokretanje vršnjačkih savetovališta za unapređenje zdravlja studenata u studentskim domovima Univerziteta u Novom Sadu pod nazivom „Caffe savetovalište“

- Zadovoljstvo mi je što se projekat „Caffe savetovalište“ nastavlja i u 2011. godini i što će studenti imati priliku da se sa vršnjacima posavetuju o temama značajnim za njihov uzrast. Nadam se da će se nastaviti uspešna saradnja svih organizacija sa Gradskom upravom, jer su se akcije koje proizilaze iz zajedničke saradnje pokazale kao veoma korisne. Odlično je da mladi rado prihvataju ovaj način komunikacije u zajedničkoj borbi protiv korišćenja psihoaktivnih supstanci, kao i savete za zdrav način života. - rekao je prof. dr Kiralj i dodao da je angažovanost mladih volontera za svaku pohvalu, jer se studentska populacija pre odlučuje za komunikaciju sa edukovanim vršnjacima, nego sa starijom populacijom.

U okviru Programa prevencije zavisnosti od psihoaktivnih supstanci Gradska uprava za zdravstvo izdvojila je ukupno 114.000 dinara za projekat projekta „Mali korak za tebe, veliki za tvoj život“, dok je u okviru promotivno-preventivnih programa javno-zdravstvene zaštite za projekat „Caffe savetovalište“ izdvojeno 150 000 dinara.

Novi Sad, 21. mart 2011. godine