Читај ми

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић присуствоваo је обележавању Међународног дана младих на Тргу слободе на којем je уз музику и перформансе представљен рад омладинских организација и група. Свој рад су презентовале бројне ораганизације међу којима су AISEC, Prevent, Eкуменска Хуманитарна Организација, Превент, Новосадски Хуманитарни Центар, Удружење за помоћ Ментално Недовољно Развијеним Особама, Црвени Крст, Едит центар, Дечије Село у Каменици, Студентски Културни Центар, Волонтерски Центар Војводине, Регионална Канцеларија за младе, Омладина Јазаса и Education Association.

-Канцеларија за младе и Управа за спорт и омладину ове године су расписали Конкурс за доделу средстава путем дотација из буџета Града Новог Сада за реализацију пројеката из области политике за младе од значаја за град чији циљеви су дефинисани Локалним акционим планом политике за младе Града Новог Сада у 2011. години. Средства ће бити додељена удружењима грађана из Новог Сада која буду конкурисала са најбољим пројектима из области образовања, запошљавања, здравља, културе, слободног времена, безбедности, активног укључивања младих у друштво, волонтерског рада, мобилности и информисања младих, заштите животне средине, као и социјалне политике према младима- рекао је Александар Кравић и позвао младе да учествују у пројекту.

У оквиру обележавања Међународног дана младих предвиђен је и спортски маратон који ће се одвијати на Штранду 12. и 13. августа од 8 часова на којем ће бити представљена четири спорта и одржано Првенство Војводине у одбојци на песку.

Нови Сад, 12.август 2011. године