Čitaj mi

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN MLADIH

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić prisustvovao je obeležavanju Međunarodnog dana mladih na Trgu slobode na kojem je uz muziku i performanse predstavljen rad omladinskih organizacija i grupa. Svoj rad su prezentovale brojne oraganizacije među kojima su AISEC, Prevent, Ekumenska Humanitarna Organizacija, Prevent, Novosadski Humanitarni Centar, Udruženje za pomoć Mentalno Nedovoljno Razvijenim Osobama, Crveni Krst, Edit centar, Dečije Selo u Kamenici, Studentski Kulturni Centar, Volonterski Centar Vojvodine, Regionalna Kancelarija za mlade, Omladina Jazasa i Education Association.

-Kancelarija za mlade i Uprava za sport i omladinu ove godine su raspisali Konkurs za dodelu sredstava putem dotacija iz budžeta Grada Novog Sada za realizaciju projekata iz oblasti politike za mlade od značaja za grad čiji ciljevi su definisani Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada u 2011. godini. Sredstva će biti dodeljena udruženjima građana iz Novog Sada koja budu konkurisala sa najboljim projektima iz oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravlja, kulture, slobodnog vremena, bezbednosti, aktivnog uključivanja mladih u društvo, volonterskog rada, mobilnosti i informisanja mladih, zaštite životne sredine, kao i socijalne politike prema mladima- rekao je Aleksandar Kravić i pozvao mlade da učestvuju u projektu.

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih predviđen je i sportski maraton koji će se odvijati na Štrandu 12. i 13. avgusta od 8 časova na kojem će biti predstavljena četiri sporta i održano Prvenstvo Vojvodine u odbojci na pesku.

Novi Sad, 12.avgust 2011. godine