Читај ми

"НИСИ САМ НА УЛИЦИ"

Протестној шетњи „Ниси сам на улици“, која је организована како би се скренула пажња јавности на безбедност учесника у саобраћају, присуствовало је више стотина Новосађана.

Поворку су испред ПУ Нови Сад дочекали Члан Градског већа за саобраћај Синиша Бубљевић, заменик начелника ПУ Стеван Крстић и начелник Одељења саобраћајне полиције Милован Глођовић, док је члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић у протестној шетњи учествовао у име градоначелника Новог Сада Игора Павличића.

- По новом закону о саобраћају, 30% од наплаћених казни иде у локалну самоуправу, односно шаље се у буџет Града Новог Сада. Тих 30% износи скоро 20 милиона динара и тај новац опредељен је управо за превентиву и безбедност у саобраћају– истакао је Бубњевић и додао да Град у сарадњи са полицијом наставља борбу против бахатих возача на улицама.

После шетње Булеваром Ослобођења, учесници акције „Ниси сам на улици“, предали су Новосадској полицији потписе грађана који траже већу безбедност на улицама града.

- Драго ми је што се толико Новосађана прикључило протестној шетњи јер то показује спремност свих нас да станемо на крај бахатом понашању у саобраћају – истакао је заменик начелника ПУ Нови Сад Стеван Крстић и додао да ће полиција учинити све што је у њеној моћи не би ли безбедност у саобраћају подигла на виши ниво.

На челу колоне налазила се породица дванаестогодишњег Давида Добријевића, који је 20.јула погинуо кад је на њега, на пешачком прелазу, налетео мотоциклиста.

Нови Сад, 4.август 2010.године