Čitaj mi

"NISI SAM NA ULICI"

Protestnoj šetnji „Nisi sam na ulici“, koja je organizovana kako bi se skrenula pažnja javnosti na bezbednost učesnika u saobraćaju, prisustvovalo je više stotina Novosađana.

Povorku su ispred PU Novi Sad dočekali Član Gradskog veća za saobraćaj Siniša Bubljević, zamenik načelnika PU Stevan Krstić i načelnik Odeljenja saobraćajne policije Milovan Glođović, dok je član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić u protestnoj šetnji učestvovao u ime gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića.

- Po novom zakonu o saobraćaju, 30% od naplaćenih kazni ide u lokalnu samoupravu, odnosno šalje se u budžet Grada Novog Sada. Tih 30% iznosi skoro 20 miliona dinara i taj novac opredeljen je upravo za preventivu i bezbednost u saobraćaju– istakao je Bubnjević i dodao da Grad u saradnji sa policijom nastavlja borbu protiv bahatih vozača na ulicama.

Posle šetnje Bulevarom Oslobođenja, učesnici akcije „Nisi sam na ulici“, predali su Novosadskoj policiji potpise građana koji traže veću bezbednost na ulicama grada.

- Drago mi je što se toliko Novosađana priključilo protestnoj šetnji jer to pokazuje spremnost svih nas da stanemo na kraj bahatom ponašanju u saobraćaju – istakao je zamenik načelnika PU Novi Sad Stevan Krstić i dodao da će policija učiniti sve što je u njenoj moći ne bi li bezbednost u saobraćaju podigla na viši nivo.

Na čelu kolone nalazila se porodica dvanaestogodišnjeg Davida Dobrijevića, koji je 20.jula poginuo kad je na njega, na pešačkom prelazu, naleteo motociklista.

Novi Sad, 4.avgust 2010.godine