Читај ми

НАСТАВАК САРАДЊЕ РЕГИЈЕ УМБРИЈА И АП ВОЈВОДИНЕ

Члан Градског већа задужен за културу Андреј Бурсаћ и помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Копицл примили су данас делегацију регије Умбрије и града Перуђа поводом одржавања Манифестације UMBRIA JAZZ BALKANIC WINDOWS 2009. u Новом Саду.

Секретар за културу, младе и социјалну кохезију града Перуђа, Андреа Ћерники и Ђанпјеро Расимели из Секретаријата за међународну сарадњу Регије Умбрија су изразили велико задовољство због продужавања Протокола о сарадњи са Војводином и нагласили да сарадњу из области културе треба проширити и на друге области као што су привреда,туризам, пољопривреда и екологија.

-Драго нам је што је Нови Сад у центру ваше пажње и што може да се похвали богатством свог културног живота, бројем позоришта, позоришних и књижевних фестивала и самим тим даје огроман простор за сарадњу на свим пољима- рекао је том приликом Владимир Копицл.

Манифестација UMBRIA JAZZ BALCANIC WINDOWS одржава се по пети пут у нашем граду и у оквиру ове сарадње представници регије Умбрија позвали су три млада новосадска музичара на бесплатан курс у Перуђи.

 

Нови Сад, 28. август 2009. године