Čitaj mi

NASTAVAK SARADNJE REGIJE UMBRIJA I AP VOJVODINE

Član Gradskog veća zadužen za kulturu Andrej Bursać i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Kopicl primili su danas delegaciju regije Umbrije i grada Peruđa  povodom održavanja Manifestacije UMBRIA JAZZ BALKANIC WINDOWS 2009. u Novom Sadu.

Sekretar za kulturu, mlade i socijalnu koheziju grada Peruđa, Andrea Ćerniki i Đanpjero Rasimeli iz Sekretarijata za međunarodnu saradnju Regije Umbrija su izrazili veliko zadovoljstvo zbog produžavanja Protokola o saradnji sa Vojvodinom i naglasili da saradnju iz oblasti kulture treba proširiti i na druge oblasti kao što su privreda,turizam, poljoprivreda i ekologija.

-Drago nam je što je Novi Sad u centru vaše pažnje i što može da se pohvali bogatstvom svog kulturnog života, brojem pozorišta, pozorišnih i književnih festivala i samim tim daje ogroman prostor za saradnju na svim poljima- rekao je tom prilikom Vladimir Kopicl.

Manifestacija UMBRIA JAZZ BALCANIC WINDOWS održava se po peti put u našem gradu i u okviru ove saradnje predstavnici regije Umbrija pozvali su tri mlada novosadska muzičara na besplatan kurs u Peruđi.

 

Novi Sad, 28. avgust 2009. godine