Читај ми

НАСТАВАК ПРЕГОВОРА

Преговори представника Града Новог Сада и штрајкачког одбора Синдиката запослених у комунално-стамбеној делатности настављени су и данас у Градској кући због спора насталог одлуком Скупштине града о смањењу укупне масе зарада за 10 %.

Испред Града преговоре са Синдикатом водили су члан Градског већа за финансије Живко Макарић, члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић, члан Градског већа за образовање Милан Ђукић и помоћник градоначелника Новог Сада Витомир Вучковић.

- Договор је да радници сутра обуставе штрајк због прославе Светог Јована, а да се од четвртка преговори наставе. Град неће одустати од смањења масе зарада али ни од преговора, јер нам је свима у интересу да постигнемо договор – истакао је члан Градског већа за финансије Живко Макарић

Представници Града остали су при ставу да се укупна маса зарада у јавним предузећима смањи за 10%, али да се унутар предузећа постигне договор тако да најугроженији радници буду изузети из ове одлуке. То је терет економске кризе коју јавна предузећа морају да сносе раме уз раме са осталим грађанима.

Нови Сад, 19. јануар 2010. годинe