Čitaj mi

NASTAVAK PREGOVORA

Pregovori predstavnika Grada Novog Sada i štrajkačkog odbora Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti nastavljeni su i danas u Gradskoj kući zbog spora nastalog odlukom Skupštine grada o smanjenju ukupne mase zarada za 10 %.

Ispred Grada pregovore sa Sindikatom vodili su član Gradskog veća za finansije Živko Makarić, član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić i pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vitomir Vučković.

- Dogovor je da radnici sutra obustave štrajk zbog proslave Svetog Jovana, a da se od četvrtka pregovori nastave. Grad neće odustati od smanjenja mase zarada ali ni od pregovora, jer nam je svima u interesu da postignemo dogovor – istakao je član Gradskog veća za finansije Živko Makarić

Predstavnici Grada ostali su pri stavu da se ukupna masa zarada u javnim preduzećima smanji za 10%, ali da se unutar preduzeća postigne dogovor tako da najugroženiji radnici budu izuzeti iz ove odluke. To je teret ekonomske krize koju javna preduzeća moraju da snose rame uz rame sa ostalim građanima.

Novi Sad, 19. januar 2010. godine