Читај ми

НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА БУЛЕВАРУ ЕВРОПЕ

Након четири месеца, настављају се радови на изградњи првог дела четврте деонице Булевара Европе од Руменачког пута до будућег моста преко канала. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је постављању елемената конструкције надвожњака на деоници Булевара Европе код укрштања са Привредниковом улицом.

- Председник Скупштине града Новог Сада и ја смо данас у обиласку наставка радова на Булевару Европе заједно са руководством ЈКП Пут и Завода за изградњу града. Ово је веома битан пројекат за град и ми данас заједнички шаљемо поруку да ћемо наставити изградњу Булевара Европе и да нећемо одустати од тог пројекта иако имамо озбиљне потешкоће, пре свега у финансијском аспекту. Град ће регулисати све обавезе према извођачима радова и имамо уверавања да ће тај булевар бити завршен, упркос кашњењу проузрокованом у неком претходном периоду - рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и истакао да би ова ова деоница булевара, уз добре временске услове у току зимског периода, требала да буде завршена до половине 2013 . године.

Укупна дужина трасе на којој изводи радове ЈКП „Пут“ је 882 метра и поред коловоза ова деоница обухвата и израду надвожњака и једне кружне раскрснице. Радови су започели од кружне раскрснице код Улице Корнелија Станковића и Улице Војводе Степе и тренутно се на деоници дужине 158 метара, изводе радови на ископу за коловозну конструкцију. У оквиру радова биће изграђене две коловозне траке са по две саобраћајне траке, обостране пешачке стазе ширине три метра, као и обостране бициклистичке стазе ширине два метра, а биће постављено и ново јавно осветљење.

Нови Сад, 26. децембар 2012. године