Читај ми

НАШ ГРАД, НАШ ДАН

Поводом 1. фебруара 1748. године, дана када је Нови Сад пре 276 година добио статус слободног краљевског града, као и име које и данас носи, Град Нови Сад припремио је богат четвородневни програм који обилује разноврсним дешавањима.

Кроз блиску сарадњу Мреже културних станица и установа културе, Туристичке организације Града Новог Сада, али и других институција, организација и комуналних предузећа, Новосађанима и посетиоцима града ће бити омогућено да уживају у изложбама, свечаностима, филмовима, Новосадском ноћном базару и у још много садржаја. 

Тако ће се поклони низати и у виду бесплатног паркинга, бесплатног градског и приградског превоза аутобусима ЈГСП „Нови Сад“, разних туристичких тура по граду, а биће омогућен и бесплатан упис у Градску библиотеку, бесплатни концерти у Културним станицама, слободан улаз на базен „Слана бара“, као и на базен и клизалиште у СПЦ „Војводина“.

Поред тога, Град Нови Сад ће традиционално даровати поклоном од 300 000 динара све бебе које се роде током 1. фебруара у Бетанији, а чије мајке имају пребивалиште на територији Новог Сада.

Детаљан програм дeшавања поводом Дана града Новог Сада по датумима са сатницом налази се у прилогу овог саопштења.

Нови Сад, 26. јануар 2024. године

Преузмите program.pdf (application/pdf 91 KB)