Čitaj mi

NAŠ GRAD, NAŠ DAN

Povodom 1. februara 1748. godine, dana kada je Novi Sad pre 276 godina dobio status slobodnog kralјevskog grada, kao i ime koje i danas nosi, Grad Novi Sad pripremio je bogat četvorodnevni program koji obiluje raznovrsnim dešavanjima.

Kroz blisku saradnju Mreže kulturnih stanica i ustanova kulture, Turističke organizacije Grada Novog Sada, ali i drugih institucija, organizacija i komunalnih preduzeća, Novosađanima i posetiocima grada će biti omogućeno da uživaju u izložbama, svečanostima, filmovima, Novosadskom noćnom bazaru i u još mnogo sadržaja. 

Tako će se pokloni nizati i u vidu besplatnog parkinga, besplatnog gradskog i prigradskog prevoza autobusima JGSP „Novi Sad“, raznih turističkih tura po gradu, a biće omogućen i besplatan upis u Gradsku biblioteku, besplatni koncerti u Kulturnim stanicama, slobodan ulaz na bazen „Slana bara“, kao i na bazen i klizalište u SPC „Vojvodina“.

Pored toga, Grad Novi Sad će tradicionalno darovati poklonom od 300 000 dinara sve bebe koje se rode tokom 1. februara u Betaniji, a čije majke imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada.

Detalјan program dešavanja povodom Dana grada Novog Sada po datumima sa satnicom nalazi se u prilogu ovog saopštenja.

Novi Sad, 26. januar 2024. godine

Preuzmite program.pdf (application/pdf 91 KB)