Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ПУТНОЈ ИНФРАСТРУКТУРИ У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са представницима Градске управе за инвестиције и грађевинско земљиштe обишао радове на путној инфраструктури којe изводи ЈКП „Пут“ у приградском насељу Футог. До сада је у оквиру одржавања путне инфраструктуре у Футогу, од планираних 14, извршено асфалтирање коловоза у шест улица и то у улицама Владана Стефановића и Душана Кошутића, затим у Улици Александра Адамовића, Улици краља Драгутина, Босанској улици, као и у делу Улице Бранка Радичевића.

- У току је пролећно уређење града и спроводи се читав низ активности у оквиру комуналне инфраструктуре у више месних заједница. Механизација и радници су на терену и све оно с чим Град располаже, се ставља у функцију унапређења живота грађана. У првој половини године смо се одлучили да асфалтирамо 14 улица, и то у два дела Футога. Укупна дужина тих улица је око пет километара, а вредност радова износи 60 милиона динара. Судећи по коментарима, мештани су јако задовољни, јер су деценијама живели у прашини и неусловно. Пред нама је још много тога да се ради и зато смо питали Футожане како можемо у будуће допринети томе да се осећају комфорније. Верујем да ћемо овај ниво инвестиција задржати и даље, а предстоји нам уређење јавне расвете, тротоара и зелених површина. Захвалан сам грађанима Футога на стрпљењу и разумевању, као и Месној заједници „Футог“ која је увек на терену и разговара са грађанима о томе шта не ваља и шта треба унапредити. Увек ће бити оних који су неповерљиви и који имају већа очекивања, а и то је добро, јер нас покреће да више улажемо. Ускоро нас очекује и инвестиција у Основној школи „Мирослав Антић“ у области енергетске ефикасности, и то у вредности око 42 милиона динара - рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да ће Град наставити интензивно да се развија и да инвестира у нове радове, како би се унапредио квалитет живота Новосађана у свим деловима града.

Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, у сарадњи са надлежним јавно-комуналним предузећима, спроводи акцију пролећног уређења града. У оквиру те акције обавља се поправка саобраћајних површина и јавног осветљења, уређење зеленила, уклањање депонија, чишћење канала, као и сви други радови који се односе на редовно одржавање јавних површина и њоме ће бити обухваћена читава градска територија. У Футогу је тако комплетно уређено двориште вртића „Црвенкапа“, поправљен је тротоар у Улици царице Милице испред Католичке цркве, а у току је асфалтирање прилаза Ватрогасном дому. У више наврата поправљан је коловоз на Путу за Планту, а на територији МЗ Футог обављен је ископ и профилисање упојних канала у преко 15 улица, извршена замена неисправних сијалица, уклоњене три највеће дивље депоније и уређено зеленило на више локација.

За данас је планиран и завршетак радова на асфалтирању улица Стевана Шијачког и Др Милана Костића, а одмах након тога у тим улицама биће асфалтиран коловоз и у Улици Атар 19, затим у улицама Жарка Алексића, Поп Јанка, Тадије Сондермајера, Душана Шијачког и у продужетку Улице Тозе Марковића.

Нови Сад, 29. март 2019. године