Čitaj mi

NAPREDUJU RADOVI NA PUTNOJ INFRASTRUKTURI U FUTOGU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predstavnicima Gradske uprave za investicije i građevinsko zemlјište obišao radove na putnoj infrastrukturi koje izvodi JKP „Put“ u prigradskom naselјu Futog. Do sada je u okviru održavanja putne infrastrukture u Futogu, od planiranih 14, izvršeno asfaltiranje kolovoza u šest ulica i to u ulicama Vladana Stefanovića i Dušana Košutića, zatim u Ulici Aleksandra Adamovića, Ulici kralјa Dragutina, Bosanskoj ulici, kao i u delu Ulice Branka Radičevića.

- U toku je prolećno uređenje grada i sprovodi se čitav niz aktivnosti u okviru komunalne infrastrukture u više mesnih zajednica. Mehanizacija i radnici su na terenu i sve ono s čim Grad raspolaže, se stavlјa u funkciju unapređenja života građana. U prvoj polovini godine smo se odlučili da asfaltiramo 14 ulica, i to u dva dela Futoga. Ukupna dužina tih ulica je oko pet kilometara, a vrednost radova iznosi 60 miliona dinara. Sudeći po komentarima, meštani su jako zadovolјni, jer su decenijama živeli u prašini i neuslovno. Pred nama je još mnogo toga da se radi i zato smo pitali Futožane kako možemo u buduće doprineti tome da se osećaju komfornije. Verujem da ćemo ovaj nivo investicija zadržati i dalјe, a predstoji nam uređenje javne rasvete, trotoara i zelenih površina. Zahvalan sam građanima Futoga na strplјenju i razumevanju, kao i Mesnoj zajednici „Futog“ koja je uvek na terenu i razgovara sa građanima o tome šta ne valјa i šta treba unaprediti. Uvek će biti onih koji su nepoverlјivi i koji imaju veća očekivanja, a i to je dobro, jer nas pokreće da više ulažemo. Uskoro nas očekuje i investicija u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u oblasti energetske efikasnosti, i to u vrednosti oko 42 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da će Grad nastaviti intenzivno da se razvija i da investira u nove radove, kako bi se unapredio kvalitet života Novosađana u svim delovima grada.

Gradska uprava za građevinsko zemlјište i investicije, u saradnji sa nadležnim javno-komunalnim preduzećima, sprovodi akciju prolećnog uređenja grada. U okviru te akcije obavlјa se popravka saobraćajnih površina i javnog osvetlјenja, uređenje zelenila, uklanjanje deponija, čišćenje kanala, kao i svi drugi radovi koji se odnose na redovno održavanje javnih površina i njome će biti obuhvaćena čitava gradska teritorija. U Futogu je tako kompletno uređeno dvorište vrtića „Crvenkapa“, popravlјen je trotoar u Ulici carice Milice ispred Katoličke crkve, a u toku je asfaltiranje prilaza Vatrogasnom domu. U više navrata popravlјan je kolovoz na Putu za Plantu, a na teritoriji MZ Futog obavlјen je iskop i profilisanje upojnih kanala u preko 15 ulica, izvršena zamena neispravnih sijalica, uklonjene tri najveće divlјe deponije i uređeno zelenilo na više lokacija.

Za danas je planiran i završetak radova na asfaltiranju ulica Stevana Šijačkog i Dr Milana Kostića, a odmah nakon toga u tim ulicama biće asfaltiran kolovoz i u Ulici Atar 19, zatim u ulicama Žarka Aleksića, Pop Janka, Tadije Sondermajera, Dušana Šijačkog i u produžetku Ulice Toze Markovića.

Novi Sad, 29. mart 2019. godine