Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА НАДОГРАДЊИ ОШ ''ИВО ЛОЛА РИБАР''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на надоградњи ОШ ''Иво Лола Рибар'' који се одвијају у оквиру Протокола о сарадњи Града Новог Сада, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и „ЈУП Истраживање и развој“ д.о.о.Београд, а на реализацији Програма модернизације школа. Надоградњом објекта школа ће добити шест учионица и једну просторију за библиотеку.

- Пред почетак нове школске године желео сам да видим какво је стање у школи за коју је, захваљујући подршци Републике Србије, обезбеђена инвестиција од 53,5 милиона динара. Најважније је да се на најбољи начин организује настава, а добили смо уверавања од директора да је све у складу са правилима, и да се посебно води рачуна о безбедности. Такође, извођач радова је обећао да ће уложити максималне напоре да радови што пре буду готови. Желимо да што пре имамо бољу и лепшу ОШ ''Иво Лола Рибар'', али нећемо ту стати, и Градска управа за образовање припремила је план и предлог озбиљних инвестиционих активности у наредне две године – рекао је градоначелник Вучевић.

Он се извинио Новосађанима због тога што је отежано свкодневно функционисање у време грађевинснке сезоне, али им се и захвалио на стрпљењу.

- Већина грађана зна да се радови предузимају с циљем да се побољша квалитет живота у Новом Саду, дакле у општем интересу и то даје резултате. После дуго година ни у једном делу града нема несташице воде ни при највећим температурама, а и по највећој хладноћи нормално функционишу топлификациони и водоводни систем – нагласио је Вучевић.

Он се осврнуо и на тему која је била заступљена у медијима последњих дана, а односи се на могућност измештања полицијске станице из просторија у Улици Мише Димитријевића, рекавши да ће, ако до тога дође, Град тражити од Министарства унутрашњих послова тај простор и ту сместити највероватније део Комуналне полиције и можда неке градске инспекције.

Градоначелник је истакао да Град поред улагања у инфраструктуру, сваке године обезбеди пакет мера подршке родитељима и ученицима, па је ове године за ''Прварице'' из буџета Града опредељено 1 650 000 динара, али и посебне погодности у виду повлашћеног јавног превоза, исхране и боравка у образовним установама за поједине категорије.

Нови Сад, 24. август 2017. године