Čitaj mi

NAPREDUJU RADOVI NA NADOGRADNJI OŠ ''IVO LOLA RIBAR''

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na nadogradnji OŠ ''Ivo Lola Ribar'' koji se odvijaju u okviru Protokola o saradnji Grada Novog Sada, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o.Beograd, a na realizaciji Programa modernizacije škola. Nadogradnjom objekta škola će dobiti šest učionica i jednu prostoriju za biblioteku.

- Pred početak nove školske godine želeo sam da vidim kakvo je stanje u školi za koju je, zahvalјujući podršci Republike Srbije, obezbeđena investicija od 53,5 miliona dinara. Najvažnije je da se na najbolјi način organizuje nastava, a dobili smo uveravanja od direktora da je sve u skladu sa pravilima, i da se posebno vodi računa o bezbednosti. Takođe, izvođač radova je obećao da će uložiti maksimalne napore da radovi što pre budu gotovi. Želimo da što pre imamo bolјu i lepšu OŠ ''Ivo Lola Ribar'', ali nećemo tu stati, i Gradska uprava za obrazovanje pripremila je plan i predlog ozbilјnih investicionih aktivnosti u naredne dve godine – rekao je gradonačelnik Vučević.

On se izvinio Novosađanima zbog toga što je otežano svkodnevno funkcionisanje u vreme građevinsnke sezone, ali im se i zahvalio na strplјenju.

- Većina građana zna da se radovi preduzimaju s cilјem da se pobolјša kvalitet života u Novom Sadu, dakle u opštem interesu i to daje rezultate. Posle dugo godina ni u jednom delu grada nema nestašice vode ni pri najvećim temperaturama, a i po najvećoj hladnoći normalno funkcionišu toplifikacioni i vodovodni sistem – naglasio je Vučević.

On se osvrnuo i na temu koja je bila zastuplјena u medijima poslednjih dana, a odnosi se na mogućnost izmeštanja policijske stanice iz prostorija u Ulici Miše Dimitrijevića, rekavši da će, ako do toga dođe, Grad tražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova taj prostor i tu smestiti najverovatnije deo Komunalne policije i možda neke gradske inspekcije.

Gradonačelnik je istakao da Grad pored ulaganja u infrastrukturu, svake godine obezbedi paket mera podrške roditelјima i učenicima, pa je ove godine za ''Prvarice'' iz budžeta Grada opredelјeno 1 650 000 dinara, ali i posebne pogodnosti u vidu povlašćenog javnog prevoza, ishrane i boravka u obrazovnim ustanovama za pojedine kategorije.

Novi Sad, 24. avgust 2017. godine