Читај ми

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА ДОГРАДЊИ ВРТИЋА У КОВИЉУ

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић обишао је вртић „Невен“ ПУ „Радосно детињство“ у Ковиљу где се изводе радови на доградњи објекта. За потребе те Предшколске установе, уз постојећи, дограђује се објекат, бруто површине дограђеног дела 600 m2.

- Тренутно је у овом објекту уписано 254 деце, у 10 група. Окончањем радова вртић ће добити четири нове собе, две на приземљу и две на спрату, са тоалетима, чиме ће се стећи услов да буде уписано још 90 деце. На самом крају 2021. отворен је нов, модеран вртић на Клиси, прошле године два нова – на Сајлову и Ветернику, а до краја ове, добићемо још два вртића - на Адицама и Грбавици. Што се тиче реконструкције, поред „Невена“, истовремено се реконструише „Чаробни брег“ на Клисанском путу. Наш циљ је да листе чекања постану прошлост и да сва деца могу да иду у вртић у делу града у којем живе. Не само да их градимо, већ смо први град у земљи који је омогућио бесплатан боравак у њима. Ове године су обезбеђена средства за бесплатан боравак више од 17 300 деце у вртићима ПУ „Радосно детињство“, као и субвенције за боравак деце у приватним вртићима. У Ковиљу је урађено много тога, али нећемо ту стати. Наставићемо да подстичемо развој овог приградског места и да равномерно развијамо све делове Новог Сада - рекао је градоначелник Милан Ђурић.

Пројекат доградње и опремања објекта у Ковиљу ће бити окончан до краја 2024. године. Укупна вредност пројекта је 140 милиона динара.

Нови Сад, 29. март 2023. године