Čitaj mi

NAPREDUJU RADOVI NA DOGRADNJI VRTIĆA U КOVILJU

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je vrtić „Neven“ PU „Radosno detinjstvo“ u Кovilju gde se izvode radovi na dogradnji objekta. Za potrebe te Predškolske ustanove, uz postojeći, dograđuje se objekat, bruto površine dograđenog dela 600 m2.

- Trenutno je u ovom objektu upisano 254 dece, u 10 grupa. Okončanjem radova vrtić će dobiti četiri nove sobe, dve na prizemlju i dve na spratu, sa toaletima, čime će se steći uslov da bude upisano još 90 dece. Na samom kraju 2021. otvoren je nov, moderan vrtić na Кlisi, prošle godine dva nova – na Sajlovu i Veterniku, a do kraja ove, dobićemo još dva vrtića - na Adicama i Grbavici. Što se tiče rekonstrukcije, pored „Nevena“, istovremeno se rekonstruiše „Čarobni breg“ na Кlisanskom putu. Naš cilj je da liste čekanja postanu prošlost i da sva deca mogu da idu u vrtić u delu grada u kojem žive. Ne samo da ih gradimo, već smo prvi grad u zemlji koji je omogućio besplatan boravak u njima. Ove godine su obezbeđena sredstva za besplatan boravak više od 17 300 dece u vrtićima PU „Radosno detinjstvo“, kao i subvencije za boravak dece u privatnim vrtićima. U Кovilju je urađeno mnogo toga, ali nećemo tu stati. Nastavićemo da podstičemo razvoj ovog prigradskog mesta i da ravnomerno razvijamo sve delove Novog Sada - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Projekat dogradnje i opremanja objekta u Кovilju će biti okončan do kraja 2024. godine. Ukupna vrednost projekta je 140 miliona dinara.

Novi Sad, 29. mart 2023. godine