Читај ми

НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ НА СТУДИЈСКОМ ПУТОВАЊУ ПО СРБИЈИ

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић испратила је јутрос групу од 79 најбољих ученика новосадских основних школа и њихове пратиоце на тематско путовање по Србији. Током четвородневног путовања, ученици ће обићи најзначајнија спомен обележја Првог светског рата као што су Спомен-костурница бранилаца Београда, Струганик, Мачков камен, Ваљево, Гучево, манастир Троноша и друге локалитете.

- Ове године, на предлог Актива директора основних школа Града, а због неповољне епидемиолошке ситуације и отежаног путовања у иностранство, наши ученици уместо планираног путовања на Крф, обилазиће места у Србији на којима су се одиграли значајни догађаји из периода Првог светског рата. Биће то лепа прилика да одабрани ученици који су у претходном периоду остварили добар успех у школи и показали афинитет за нашу историју, прошире своја знања и да се друже  - изјавила је Дина Вучинић.

Она је истакла да Град Нови Сад високо вреднује успешне ученике, да се њима поноси и да настоји да их мотивише да наставе да се труде и да буду још бољи.

- Препознајемо вредан рад и посвећеност најбољих ученика и трудимо се да различитим активностима подржимо њихов труд и резултате јер су они будућност Новог Сада. Сваке године издвајамо све више средстава за Видовданску награду. Поред овог путовања, организовали смо десетодневно летовање 50 новосадских ученика у Будви, обезбедили бициклове за најбоље ђаке и другим мерама их стимулисали да, чак и у овим изазовним временима, остану одговорни и посвећени учењу- објаснила је чланица Градског већа за образовање.

Нови Сад, 4. новембар 2021. године