Čitaj mi

NAJBOLJI UČENICI NA STUDIJSКOM PUTOVANJU PO SRBIJI

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić ispratila je jutros grupu od 79 najboljih učenika novosadskih osnovnih škola i njihove pratioce na tematsko putovanje po Srbiji. Tokom četvorodnevnog putovanja, učenici će obići najznačajnija spomen obeležja Prvog svetskog rata kao što su Spomen-kosturnica branilaca Beograda, Struganik, Mačkov kamen, Valjevo, Gučevo, manastir Tronoša i druge lokalitete.

- Ove godine, na predlog Aktiva direktora osnovnih škola Grada, a zbog nepovoljne epidemiološke situacije i otežanog putovanja u inostranstvo, naši učenici umesto planiranog putovanja na Кrf, obilaziće mesta u Srbiji na kojima su se odigrali značajni događaji iz perioda Prvog svetskog rata. Biće to lepa prilika da odabrani učenici koji su u prethodnom periodu ostvarili dobar uspeh u školi i pokazali afinitet za našu istoriju, prošire svoja znanja i da se druže  - izjavila je Dina Vučinić.

Ona je istakla da Grad Novi Sad visoko vrednuje uspešne učenike, da se njima ponosi i da nastoji da ih motiviše da nastave da se trude i da budu još bolji.

- Prepoznajemo vredan rad i posvećenost najboljih učenika i trudimo se da različitim aktivnostima podržimo njihov trud i rezultate jer su oni budućnost Novog Sada. Svake godine izdvajamo sve više sredstava za Vidovdansku nagradu. Pored ovog putovanja, organizovali smo desetodnevno letovanje 50 novosadskih učenika u Budvi, obezbedili biciklove za najbolje đake i drugim merama ih stimulisali da, čak i u ovim izazovnim vremenima, ostanu odgovorni i posvećeni učenju- objasnila je članica Gradskog veća za obrazovanje.

Novi Sad, 4. novembar 2021. godine