Читај ми

НАГРАЂЕНИ ИСТАКНУТИ СЛУЖБЕНИЦИ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ НОВИ САД

Десет припадника Полицијске управе Нови Сад који су приликом обављања својих задатака исказали висок степен професионализма и пожртвованости, награђено је данас у Градској кући. Награде Града Новог Сада уручио им је градоначелник Милан Ђурић и том приликом им се, у име свих Новосађана захвалио на професионалности и храбрости.

- Полиција ради одговорно и квалитетно, а последњих десет година учињени су огромни помаци када је у питању стање безбедности у граду. И то не само узимајући у обзир статистику, већ и субјективни осећај грађана. Битно је да верујемо нашој Полицији, да поштујемо људе који носе те часне униформе, и да им обезбедимо најбоље могуће услове за рад. Град Нови Сад ће према утврђеној традицији наставити да негује и унапређује однос који се заснива на међусобном поштовању и поверењу. Важно је да делујемо партнерски, као један велики тим у служби грађана и државе. Град, поред захвалности и честитки, настоји да конкретно награди полицијске службенике за испољену храброст и залагање. Свесни смо да сви припадници Министарства унутрашњих послова, без обзира коју врсту посла обављају, треба да имају добре услове за рад, те сматрам да је пружање подршке Полицијској управи у Новом Саду, један од приоритета Града - изјавио је Милан Ђурић.

Награђени полицајци Зоран Невидовчић, Немања Никић, Немања Невајдић, Марко Николић, Мирослав Вујиновић, Александар Гаицки, Милош Векић, Марко Страхинић, Милан Абрилић и Јово Радаковић имали су кључне улоге у расветљавању кривичних дела: тешка крађе, крађа, поседовање нелегалног оружја и позивање на насилну промену уставног уређења.

У име награђених, градоначелнику се захвалио полицијски службеник Немања Никић истичући да њему и његовим колегама ово признање много значи и служи као показатељ да свој посао обављају добро.

- Новосађани не морају да брину јер ми водимо рачуна о њиховој безебедности, и увек ћемо се трудити да она буде на високом нивоу - рекао је Немања Никић.

Награда, у износу од 40 хиљада динара по награђеном полицајцу додељује се Решењем градоначелника, на основу Одлуке о награђивању полицијских службеника за остварене изузетне резултате у обављању полицијских послова, од значаја за безбедност људи и имовине грађана и правних лица са територије Града Новог Сада.

Нови Сад, 26. мај 2023. године