Čitaj mi

NAGRAĐENI ISTAKNUTI SLUŽBENICI POLICIJSKE UPRAVE NOVI SAD

Deset pripadnika Policijske uprave Novi Sad koji su prilikom obavljanja svojih zadataka iskazali visok stepen profesionalizma i požrtvovanosti, nagrađeno je danas u Gradskoj kući. Nagrade Grada Novog Sada uručio im je gradonačelnik Milan Đurić i tom prilikom im se, u ime svih Novosađana zahvalio na profesionalnosti i hrabrosti.

- Policija radi odgovorno i kvalitetno, a poslednjih deset godina učinjeni su ogromni pomaci kada je u pitanju stanje bezbednosti u gradu. I to ne samo uzimajući u obzir statistiku, već i subjektivni osećaj građana. Bitno je da verujemo našoj Policiji, da poštujemo ljude koji nose te časne uniforme, i da im obezbedimo najbolje moguće uslove za rad. Grad Novi Sad će prema utvrđenoj tradiciji nastaviti da neguje i unapređuje odnos koji se zasniva na međusobnom poštovanju i poverenju. Važno je da delujemo partnerski, kao jedan veliki tim u službi građana i države. Grad, pored zahvalnosti i čestitki, nastoji da konkretno nagradi policijske službenike za ispoljenu hrabrost i zalaganje. Svesni smo da svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, bez obzira koju vrstu posla obavljaju, treba da imaju dobre uslove za rad, te smatram da je pružanje podrške Policijskoj upravi u Novom Sadu, jedan od prioriteta Grada - izjavio je Milan Đurić.

Nagrađeni policajci Zoran Nevidovčić, Nemanja Nikić, Nemanja Nevajdić, Marko Nikolić, Miroslav Vujinović, Aleksandar Gaicki, Miloš Vekić, Marko Strahinić, Milan Abrilić i Jovo Radaković imali su ključne uloge u rasvetljavanju krivičnih dela: teška krađe, krađa, posedovanje nelegalnog oružja i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

U ime nagrađenih, gradonačelniku se zahvalio policijski službenik Nemanja Nikić ističući da njemu i njegovim kolegama ovo priznanje mnogo znači i služi kao pokazatelj da svoj posao obavljaju dobro.

- Novosađani ne moraju da brinu jer mi vodimo računa o njihovoj bezebednosti, i uvek ćemo se truditi da ona bude na visokom nivou - rekao je Nemanja Nikić.

Nagrada, u iznosu od 40 hiljada dinara po nagrađenom policajcu dodeljuje se Rešenjem gradonačelnika, na osnovu Odluke o nagrađivanju policijskih službenika za ostvarene izuzetne rezultate u obavljanju policijskih poslova, od značaja za bezbednost ljudi i imovine građana i pravnih lica sa teritorije Grada Novog Sada.

Novi Sad, 26. maj 2023. godine