Читај ми

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ МЛАДИ НОВИНАРИ

На новогодишњем пријему за представнике медија у Градској кући градоначелник Новог Сада Игор Павличић уручио је Годишњу награду за најбољег младог новинара у Новом Саду за 2011. Дејану Стојичићу новинару Радиjа 021, као и поклон похваљеном младом новинару Радиjа Нови Сад Норберту Шинковићу. Том приликом градоначелник се захвалио представницима медија што прате рад градске власти и извештавају јавност о важним пројектима.
 

- Очекујем да ћемо у наредној години имати подједнако добру сарадњу и да ћемо, ми као извршиоци одлука и закона, ви као будни критичари, заједно допринети стварању бољег друштва. Сви ми који се бавимо јавним послом имамо одговоран задатак а то је да ствари мењамо на боље и да увек водимо рачуна о општем интересу. То није ни мало једноставно и потребно је много залагања, труда и одрицања. Изузетна ми је част што имам прилику да уручим награду најбољем младом новинару, јер јако је важно да скрећемо пажњу јавности на праве вредности и да увек похвалимо оне који то заслужују – нагласио је градоначелник Павличић.

Дејан Стојчић рекао је да му награда много значи и да му је драго што неко примећује напоре новинара да добро раде свој посао у времену, како је оценио, медијске кризе и великих притисака на медије, а Норберт Шинковић је нагласио да је јако важно што је овакво признање добио новинар мањинске редакције.

Према речима проф. др Дубравке Валић Недељковић Новосадска новинарска школа и Град Нови Сад традиционално додељују ова признања како би скренули пажњу на младе новинаре, који свакодневно квалитетним садржајима из различитих области испуњавају медијски програм, а који остају не примећени. У саставу комисије за доделу признања били су председник комисије доц. др Дејан Пралица (Филозовски факултет), и чланови Недим Сејдиновић, Секретар НДНВ, Агнеш Ћурчић Асоди, Шеф канцеларије ННШ.

Нови Сад, 30. децембар 2011. године